Topplista Belopp Löptid
1000 kr -
20000 kr
30 dagar
till 1 år
5000 kr -
600000 kr
30 dagar
till 1 år
3000 kr -
50000 kr
30 dagar till
Löpande Max
Obs: Bank Norwegian är ett blancolån
Högkostnadskrediter Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Visa fler - Välj önskat belopp

Lånebelopp: 500 - 25000 kr

-
+
Valt belopp:

Övriga val:

Välj återbetalningstid:
  • Alla
  • 30 dagar
  • 60 dagar
  • 90 dagar & längre
  • Ingen UC
  • Betalningsanmärkning
  • Räntefritt
  • Inkomstkrav under 120 000 kr/år

Bästa sms-lån direkt – Hur?

Att ansöka om ett smslån går snabbt, är enkelt och tar oftast bara ett par minuter. Ansökan kan göras direkt på låneföretagens hemsidor på Internet eller per sms. På vår sida kan ni jämföra smslån upp till 20 000 kr, med eller utan kreditupplysning via UC.

Steg 1: Sökningen
När man ska ansöka om ett smslån så börjar man med att söka fram det eller de smslåneföretagen som dels erbjuder de belopp som man önskar låna, dels i övrigt har de villkor som bäst lämpar sig för en själv avseende kostnader för lånet, utbetalningstider, återbetalningstider och banköverföringar.

Steg 2: Vilkor
När man har funnit det smslåneföretag som uppfyller ens kriterier så bör man alltid läsa igenom deras villkor innan man lånar. Vilka krav har de på låntagaren och uppfyller jag dessa krav. Viktigt är också vilka kostnader som lånet medför i ansökningsavgift, räntor och lånekostnader. Återbetalningstiden är generellt 30 dagar men kan variera mellan olika låneföretag. Det är även viktigt att man vet att man kan betala tillbaka pengarna man lånat på förfallodagen, då det annars innebär ökade kostnader och snabbt kan leda till krav. Vissa låneföretag erbjuder förlängning av lån med ytterligare 30 dagar till en fast kostnad.

Steg 3: Ansökningen
När man är insatt i villkor och kostnader så fyller man i ett formulär på låneföretagets hemsida och ansöker om ett lån på det belopp som man önskar. Vid ansökan får man fylla i sitt personnummer och sina personuppgifter. Hos vissa smslåneföretag behöver man verifiera sitt telefonnummer så att smslåneföretagen kan se att den som ansöker om lånet är den person den utger sig för att vara. Det kostar ofta mellan 15-50 kr för att ansöka om en smskod som verifierar identiteten bakom telefonnumret.

I samband med att man skickar in ansökan gör smslåneföretaget en automatisk kreditupplysning där de kontrollerar inkomst, adressuppgifter och om det finns betalningsanmärkningar och skulder. Om man klarar av den första kreditprövningen får man ett preliminärt besked om att man fått sin låneansökan godkänd.

Steg 4: Utbetalning
Efter att ansökan granskats manuellt av smslåneföretaget, vilket sker under deras öppentider, så får man sedan lånet utbetalt utifrån de villkor som låneföretaget har. Vissa betalar ut pengar inom 10-30 minuter medan andra betalar ut pengarna samma dag eller senast dagen efter. Har man samma bankonto som låneföretaget kommer pengarna in direkt på kontot, annars kommer pengarna in tidigast kl 17 samma dag eller senast på förmiddagen nästkommande vardag.

Steg 5: Återbetalning
Efter att man fått lånet utbetalt så får man en faktura som dels innehåller lånebeloppet men även de avgifter som man ska betala för lånet. Fakturan löper på 30 dagar och det är viktigt att man betalar den senast på förfallodagen för att inte bli belastad med ytterligare kostnader.

Switch To Desktop Version