Kreditgivare Belopp / Kostnad
Direktutbetalning
Löptid
UC
E‑leg
Anmärkning
Ansök
1 000 - 20 000 kr
395 - 5 362 kr
Nordea AB 30 dagar - 1 år Ansök
7 000 - 40 000 kr
1 376 - 9 656 kr
Nordea AB 1 - 3 år Ansök
5 000 - 25 000 kr
540 - 8 288 kr
Blancolån 1 - 5 år Ansök
Högkostnadskrediter Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Visa fler - Hur mycket vill du låna?
Lånebelopp:
Övriga val:
Välj återbetalningstid
Välj egenskaper

Låna upp till 25 000 trots betalningsanmärkning

Ibland uppstår det olyckliga situationer som innebär att man råkar ut för en betalningsanmärkning. Detta kan leda till vissa problem i samband med att man ansöker om lån, krediter eller vill hyra bostad, bil med mera. En betalningsanmärkning behöver inte betyda att man har misskött sig utan kan bero på missförstånd, att man varit bortrest eller att man inte kunnat lösa betalningen inom den tid som man fick på sig av förklarliga skäl. Exempelvis så går tv-licensavgiften direkt till kronofogdemyndigheten och blir en betalningsanmärkning utan att man får någon tid på sig att agera.

”Jag behöver låna mellan 500 och 25000 kr men har betalningsanmärkning!”

Om man behöver ansöka om lån när man har betalningsanmärkning så finns det företag som lånar ut pengar ändå. De brukar ofta se till helheten när de gör en kreditprövning och deras mål är främst att utröna att låntagaren har möjlighet och vilja att betala så de får sina pengar tillbaka.

Ansöka med en betalningsanmärkning
Att ansöka om lån hos banker och företag som kräver att man inte har betalningsanmärkningar är både bortkastad tid och ibland även pengar. Man får vända sig till de finansbolag som erbjuder lån, även om man har betalningsanmärkning. Det finansbolagen gör i dessa fall är att dels se över den generella kreditvärdigheten som bland annat att inkomst finns. Sedan tittar man på hur längre sedan det var som betalningsanmärkningen uppstod, samt så kontrolleras även att skulden som man fick betalningsanmärkningen för är betald i sin helhet. Detta visar på att man ändå är kreditvärdig och har en betalningsvilja.

Det finns ett flertal företag som lånar ut både smslån och privatlån till personer med betalningsanmärkningar. Ofta kostar lånet i slutändan lite mer än normalt men fyller man kriterierna för att bli kreditbedömd med betalningsanmärkning så blir man oftast även beviljad lånet.

Läs villkor noga
Om man söker på ”lån med betalningsanmärkningar” på Internet kommer man finna ett flertal finansbolag som lånar ut pengar. Man bör granska deras villkor noga då vissa företag har extremt höga avgifter för att låna ut till personer med betalningsanmärkningar. När man ansöker om lån ska man alltid uppge de faktiska omständigheterna, har man betalningsanmärkning så ska man ange detta i ansökan.