Långivare Belopp UC Återbetalningstid Anmärkning Uppläggningsavgift Åldersgräns Ansök
Max: 600 000 kr
Min: 5 000 kr
1 - 15 år 399 kr 23 år Ansök
Max: 25 000 kr
Min: 5 000 kr
1 - 5 år 0 kr 20 år Ansök
Max: 100 000 kr
Min: 10 000 kr
1 - 6 år 595 kr 18 år Ansök
Visa fler - Hur mycket vill du låna?
Lånebelopp:
Övriga val

Blancolån

Ett blancolån är ett lån som privatpersoner kan ta hos banker eller finansbolag utan någon säkerhet för lånet. Oftast kan man låna från några tusen kronor upp till 100 000 tals kronor till relativt låg ränta och en amorteringstid som normal brukar löpa över flera år.

Idag kallas blancolån kort och gott för privatlån och eftersom det inte krävs någon säkerhet för lånet så kan man fritt disponera de pengar man lånar som man själv önskar.

Att ansöka
Ett blancolån, eller privatlån, kräver att man lämnar in en ansökan hos banken eller finansbolaget där man ska låna pengarna. Ofta kan man få ett förhandsbesked genom att ansöka om lånet på Internet. Blir man godkänd i den preliminära kreditbedömningen så skickas sedan ansökningshandlingar ut till bostadsadressen där man får fylla i uppgifter och sedan skriva under och skicka in till banken eller finansbolaget. Handläggningstiden för ett privatlån varierar mellan ett par dagar upp till ett par veckor och brukar kosta mellan 300-800 kr i administrationsavgift.

När låneansökan blir godkänd betalas hela beloppet ut till det bankkonto man angivet i låneansökan man skickade in, Därefter får man varje månad amortera av sitt lån enligt de villkor som man kommit överens om.

Krav för privatlån
För att få ett privatlån så behöver man vara kreditvärdig över en längre tid. Man behöver ha en fast inkomst och man får inte ha några obetalda skulder eller betalningsanmärkningar. Det finns dock ett antal finansbolag som erbjuder privatlån till personer som klarar den generella kreditbedömningen men som har betalningsanmärkningar, om skulderna som utgör betalningsanmärkningarna är betalda. Ofta får man då betala en lite högre ränta.

Ränta
De finns vissa finansbolag som har en flytande ränta och där räntan för varje enskilt lån sätts utifrån personens kreditvärdighet och tidigare historik. Detta innebär att man kan förhandla om sin ränta i vissa fall men även att de med sämre kredithistorik kan få låna men till en lite högre ränta.

Belopp
Privatlånen brukar erbjudas med belopp mellan 10 000 kr upp till cirka 400 000 kr. Räntan varierar mellan banker och finansbolag men ligger på mellan 12 % upp till 24 % per år. Amorteringstiden för lånen brukar vara mellan 1-12 år. Utöver ränta tillkommer ofta administrationsavgift och aviseringsavgift för amorteringarna.

Privatlån är ett bra alternativ till smslån om man behöver låna lite mer och vill betala över en längre tid till rimliga räntor och avgifter, om man kan vänta några dagar på att få sitt lån utbetalt.