Kreditgivare Belopp / Kostnad
Bank
Löptid
UC
E‑leg
Anmärkning
Ansök
1 000 - 10 000 kr
710 - 2 250 kr
Swedbank
Nordea AB
30 - 90 dagar Ansök
1 000 - 20 000 kr
395 - 5 362 kr
Nordea AB 30 dagar - 1 år Ansök
3 000 - 50 000 kr
789 kr - Löpande
Nordea AB
Handelsbanken
30 dagar - Löpande Max Ansök
Högkostnadskrediter Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Visa fler - Hur mycket vill du låna?
Lånebelopp:
Övriga val
Välj återbetalningstid
Välj egenskaper
Välj bank

Direktutbetalning av snabblån

När man ansöker om ett smslån så är ett av skälen man ofta har att får sitt lån utbetalt snabbt. Alla smslåneföretag har någon form av direktutbetalning, men det tar ändå lite olika lång tid att få sitt lån utbetalt. Detta beroende på olika förutsättningar som gäller, dels avseende smslåneföretagens utbetalningsrutiner och dels mellan de olika bankerna.

Öppettider och ansökning
Man kan ansöka om smslån dygnet runt på Internet eller genom sin mobil. Låneansökningarna hanteras under respektive smslåneföretags öppentider, vilket kan variera stort. De flesta smslåneföretagen har öppet vardagar under vanlig kontorstid. Vissa företag har öppet lite längre under kvällstid och ytterligare några andra har även öppet under helger. Det är endast under dessa öppentider, då kontoret är bemannat, som utbetalningar av lånen sker.

Utbetalningstider
Sedan har alla smslåneföretag bestämda utbetalningstider, många gör sina utbetalningar av lånen inom 10-30 minuter efter det att ansökan kommit in, granskats och godkänts. Om man då har samma bank som smslåneföretaget så har man sina pengar insatta på kontot direkt. Har man annan bank än den bank som smslåneföretaget har så kommer pengarna in på kontot tidigast runt kl 17 samma dag eller senast på förmiddagen dagen efter under vardagar.

Vissa smslåneföretag har därför valt att bara ha två utbetalningsperioder per dag, en runt kl 13 och en vid stängningstid. Alla som har ansökt om lån och godkänts före kl 13 får sina pengar utbetalda samma dag, senast kl 17. Låneansökningar som inkommit efter kl 13 och som har blivit godkända utbetalas under eftermiddagen, och finns tillgängliga på låntagarens bankkonto under förmiddagen nästkommande vardag.

Välj rätt
För att vara säker på att få sina pengar utbetalda snabbt, bör man välja ett smslåneföretag som har samma bank som en själv och som har utbetalningsrutiner som man är nöjd med. Då kan man under företagets öppentider erhålla sitt lån inom några minuter, även under helger. Har man annan bank än företaget bör man vara inställd på att betalningen kommer in på bankkontot först till nästkommande vardag.