Kreditgivare Belopp
Direktutbetalning
Löptid
UC
E‑leg
Anmärkning
Ansök
1 000 - 30 000 kr Nordea AB
Handelsbanken
15 dagar - 3 år Ansök
Högkostnadskrediter Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Visa fler - Hur mycket vill du låna?
Lånebelopp:
Övriga val
Välj återbetalningstid
Välj egenskaper

Räntefria lån

Att låna pengar från smslåneföretag medför ofta ganska stora kostnader, om man sätter kostnaden i relation till det belopp man lånar. Men det finns smslåneföretag som erbjuder kostnadsfria lån där man kan prova att låna eller låna med kortare kredittider. Lånen gäller nya kunder. Anledningen till att det heter kostnadsfria och räntefria lån idag, är att nya riktlinjer har gjort att företagen inte för marknadsföra sina lån som gratislån.

Låna kostnadsfritt
Att låna pengar kostnadsfritt är förstås ett ypperligt erbjudande för den som har behov av snabba kontanter, samtidigt som man kan betala tillbaka lånet i sin helhet under den kortare kredittid som oftast gäller. Om man missar att betala tillbaka lånet senast på förfallodagen så förvandlas lånet till ett vanligt lån belagt med ordinarie kostnader eller höga kravavgifter. Det är viktigt att man läser igenom villkoren för det kostnadsfria lånet, så man är införstådd med hur det fungerar och vad som gäller.

Det finns flera smslåneföretag som erbjuder nya kunder att låna ett lägre belopp, 500 kr upp till 1000 kr, första gången utan någon kostnad. Detta är ett erbjudande som dels gör att smslåneföretaget får chansen att visa hur deras låneprocess fungerar och dels för nya kunder att prova på hur det fungerar att låna pengar. Ofta kan de kostnadsfria förstagångslånen ha en kortare kredittid, mellan 10-20 dagar, vilket är viktigt att man beaktar när man ansöker om lånet.

Återkommande erbjudande
Flera låneföretag har återkommande erbjudande om kostnadsfria lån för befintliga kunder. Det innebär att det ibland kommer erbjudande, som ger kunden möjlighet att inom en begränsad tidsperiod låna ett fast belopp utan några kostnader för lånet.

kostnadsfria lån
Det finns även ett fåtal smslåneföretag som alltid erbjuder kostnadsfria lån, för belopp på mellan 500 kr upp till 3000 kr. Ofta är kredittiden för dessa lån korta, mellan 10-14 dagar, och lånet ska vara återbetalt i sin helhet senast på förfallodagen. Om man inte kan betala på förfallodagen förvandlas lånet automatiskt till ett 30 dagars lån och kostnader och ränta utgår för lånet enligt prislistan.

Kostnader
Dessa lån är för de som tror sig kunna betala tillbaka på en kortare kredittid än normalt och därmed slipper de lånekostnader för lånet. Om man inte kan betala innan den kostnadsfria kredittiden har upphört så förvandlas lånet till ett ordinarie smslån med kostnader och ska istället betalas senast efter 30 dagar tillsammans med de tillkommande kostnaderna för lånet.